Karrieren

Vi er altid på udkig efter nye spændende, akademiske og socialfaglige profiler.

Send din ansøgning til karrieren@marselisborg.org - mærk venligst mailen med dit navn i emnefeltet. Her nedenfor kan i bl.a. kan møde Jakob og Christina, der beskriver manager- og konsulentrollen nærmere.

Her kan du finde vores ledige stillinger

Christinas karriere hos Marselisborg

Christina er 29 år gammel og uddannet sociolog fra Aalborg Universitet. Hun blev færdig med sit studie i marts 2012, men har arbejdet hos Marselisborg siden 2011 både i en praktikperiode og som studentermedhjælper. Faktisk blev hun ansat som udviklingskonsulent allerede før, hun var færdig på universitetet. 

Fra praktikant til chefkonsulent

Christina er 29 år gammel og uddannet sociolog fra Aalborg Universitet. Hun blev færdig med sit studie i marts 2012, men har arbejdet hos Marselisborg siden 2011 både i en praktikperiode og som studentermedhjælper. Faktisk blev hun ansat som udviklingskonsulent allerede før, hun var færdig på universitetet.

”Hvis du har mod på det, får du lov til at prøve utroligt mange ting” siger hun, da hun fortæller om Marselisborg. ”Du kan udvikle dig meget både fagligt og personligt.” Det er Christina naturligvis selv et levende bevis på. Hun blev lynhurtigt involveret i flere projekter og har bl.a. været projektleder på Solidaritet mellem Generationerne, et projekt, der involverer rekruttering og uddannelse af frivillige voksne, der agerer rollemodeller for udsatte unge. Et projekt på tværs af 9 danske kommuner. I 2014 blev hun udnævnt til chefkonsulent, hvorefter hun i højere grad selv leder sine projekter.

En karriere i udviklingens tegn

Christina arbejder benhårdt for at skabe værdi for kunden. Målet som konsulent er at give kunden nogle praktiske redskaber, de kan bruge i deres arbejde. Som rådgivningsvirksomhed arbejder Marselisborg på at udvikle rammerne for og indsatsen i den offentlige sektor.

”Vi leverer ikke hyldevarer, så jeg har stor indflydelse på, hvad projekterne skal ende ud med.” Hun er derfor med i alle faserne af et projekt, og er ude ved kunden ugentligt. ”Kunderne er meget forskellige. Men de er som regel meget engagerede, åbne og interesserede. De ved, at vi kan hjælpe dem til at blive endnu bedre”.

Christina er ambitiøs, men lige nu fokuserer hun på at blive endnu skarpere fagligt og mere erfaren i at lede større udviklingsprojekter. Hun bruger sin teoretiske baggrund rigtig meget i det daglige, f.eks. kvantitativ og kvalitativ metode, men arbejder hele tiden på at omsætte teori til praksis.

Kunne du tænke dig at blive Christinas nye kollega?

Så er du uddannet sociolog, antropolog eller lignende. Du kan f.eks. også have en kandidatgrad i statskundskab. Derudover har du relevant erfaring med konsulentarbejde og kan byde ind på en række af de samme områder, som Christina kan, f.eks. procesforløb for ledere og medarbejdere, analyse og evaluering, organisationsudvikling og projektstyring.

 

Jacobs karriere som manager hos Marselisborg

Jakobs egen baggrund er bred. Han er uddannet antropolog og har tidligere arbejdet som konsulent hos en international rådgivervirksomhed. Han har også været aktiv i ungdomspolitik og har haft masser af foreningsansvar. Det, der trak ham til Marselisborg, var, at her kunne han få lov til at arbejde med udvikling i en ung virksomhed i fremdrift. 

”Det er utroligt spændende at få lov til at udvikle noget, der også skaber værdi for samfundet, ” fortæller Jakob Paaske, direktør hos Marselisborg. Marselisborg er en privat rådgivningsvirksomhed, der arbejder på at udvikle rammerne for og indsatsen i den offentlige sektor. Virksomheden understøtter forandringsprocesser i den offentlige sektor og løser komplekse opgaver inde i maskinrummet af diverse velfærdsområder. Som manager kommer du helt ind til kernen af problemstillinger hos kunden. Vi tager udgangspunkt i, hvor kunden er, og vi bruger en del krudt på at definere startpunktet men også slutproduktet for en opgave: Hvad er det, vi skal opnå, hvor skal vi hen? Derfra leder vi så udviklingsprojektet, til vi når helt i mål. Det er det, vi gør – vi hjælper kunden med de udfordringer, de har. Det kan være organisatoriske, metodemæssige eller lignende løsninger, vi skal finde frem til”.

En omskiftelig verden, hvor du skal være kreativ i konteksten

Jobbet som manager stiller store krav. ”Du skal være vidensstærk og i stand til at omtænke dine redskaber, så de passer ind i den kontekst, du arbejder i. Du skal også kunne lide at agere i kaos”.  Jakob fortæller, at man som manager arbejder på flere projekter ad gangen. De varierer i kompleksitet og længde – helt op til 4 år – og man skal også forvente at lave alt fra tilbud over opstart og implementering til afslutning.

”Man er med hele vejen. Vi faciliterer processer med medarbejdere og ledere, så vi arbejder meget ude hos kunden og har tæt kontakt med de mennesker, der er involveret”. I det hele taget er der en del kommunikation i jobbet. Det er vigtigt, at kunne formidle kompleksiteterne og gøre dem letforståelige, så kunden kan bruge Marselisborgs rådgivning.

Vi bygger bro mellem systemverden og det rationelle rum.

”Vi hjælper løbende kunden med de udfordringer, der opstår i løbet af projektet. Så vi skal være i stand til at stille de rigtige spørgsmål og svare med de rigtige løsninger”. Jakob nævner også, at Marselisborgs tilgang til konsulent- og managerrollen er, at analyser og rapporter er én ting, men du skal gerne ende med at levere både en klar strategi og retning men også praktiske redskaber, der kan hjælpe kunden.

Til at hjælpe sig har Marselisborg sin egen borgerrettede drift ved siden af rådgivningsvirksomheden. Her samarbejder Marselisborg med 25 jobcentre, hvor målet er at hjælpe udsatte borgere i arbejde og videre i livet. Borgerindsatsen gør, at Marselisborg f.eks.kan teste metoder og omdanne viden til implementerbare løsninger. "Det giver os masser af rygdækning, men også mulighed for at smage egen medicin” vurderer Jakob.

En vigtig ting i managerrollen er sparring med kollegaerne. ”Man skal kunne lide at blive udfordret, og man skal også selv være i stand til at udfordre tilbage ligegyldigt om det er til de konsulenter der arbejder på ens egne projekter eller til den adm. direktør” siger Jakob. Det handler om at skabe den helt rigtige værdi for kunden.

Plads til udvikle sig og skabe forandring i samfundet

Jakobs egen baggrund er bred. Han er uddannet antropolog og har tidligere arbejdet som konsulent hos en international rådgivervirksomhed. Han har også været aktiv i ungdomspolitik og har haft masser af foreningsansvar. Det, der trak ham til Marselisborg, var, at her kunne han få lov til at arbejde med udvikling i en ung virksomhed i fremdrift.

”Vores organisation er flad. Vi har det godt sammen. Vi kender hinanden. Man kan virkelig mærke, at der er en positiv ånd og fokus på at udvikle os hele tiden”

Jakob startede som konsulent, blev hurtigt udviklingschef, og er i dag 5 år efter direktør og partner i virksomheden.

Kunne du tænke dig at blive Jakobs nye kollega?

Så har du formentlig ambitioner på både dine egne og samfundets vegne og samme passion for at skabe forandring og udvikling som Jakob har. Du kan være uddannet inden for sociologi, antropologi eller statskundskab eller andet. Derudover har du flere års erfaring inden for konsulentbranchen eller fra en ledende stilling i det offentlige, og du har kendskab til de store velfærdsområder, specielt beskæftigelses- og ældreområdet.

Naturligvis er du fagligt stærk og har styr på de teoretiske værktøjer, men du formår også at omsætte teori til praksis og strategi til forretning. Du er en solid projektleder, der kan holde det store overblik og samtidig fokusere på at skabe værdi for kunden. Endelig har du drive og mål for din karriere og kan se dig selv i en selvstændig rolle, hvor du arbejder med hele udviklingsprocessen – også din egen.

 

keyboard_arrow_up